w passacie jest 130 KM odpowiednik ASZ, tylko inaczej jest umiejscowiony w komorze silnika
Chiptuning, czy można jeszcze troszkę...?
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
Panowie piszcie na temat
Widziałem podobne porównanie dla Ibizy w jakiejś gazecie, ale tam był silnik PD 100KM zaczipsowany i porównany do ASZ i wypadł znacznie lepiej tzn. taniej, szybciej, elastyczniej.Leon FR 2.0TDI 170KM
Komentarz
-
-
Pamietajcie, ze jeszcze jest roznica w skrzyniach biegow!
Kurde, jakoś ostatnio wszystkie tematy schądzą na kiepską jakość polskich dróg :szeroki_usmiechLeon FR 2.0TDI 170KM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSDokladnie - chodzilo mi o AWX.
Chipowana 110-ka zjada seryjna 130-ke bez wiekszych problemow.
pomijając juz fakt, że jak na razie Yarek seryjna Fabią RS zjada wszystkie chipowane VP z którymi staje :zlosnik:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Nexus6Zamieszczone przez MisiekWAWpomijając juz fakt, że jak na razie Yarek seryjna Fabią RS zjada wszystkie chipowane VP z którymi staje :zlosnik:
także IMO wynik pojedynku seryjnego ASZta z chipowaną 110tką nie jest wcale przesądzony... Grzesio (pojawiał sie na pierwszych spotach) ma seryjnego ASZta w kombi ale:
- nie ma czasu
- nie wiem do jakiego stopnia ogarnia auto
- nikt nie wie ile toto ma mocy bo nigdy nie było na hamowni ani nawet gtecha nie widziało :zlosnik:
gdyby mi się udało go namówic na znalezienie w końcu czasu na spota i podprowadzić kluczyki może coś by się wyjaśniło... o ile pół stada nie pozdychało jeszcze :wink:
aaaaa... i jeszcze dobrze by było, żeby wyjął ponton z bagażnika :roflTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWpomijając juz fakt, że jak na razie Yarek seryjna Fabią RS zjada wszystkie chipowane VP z którymi staje :zlosnik:bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
Perfect service by DobryGrzesWawa
Komentarz
-
-
mam krótkie pytanie w celach rozjaśniających: który silnik AHF czy ASV jest "lepszy" do chipsowania? bo juz się pogubiłem.... ja mam ASV, co mi to daje ? z góry dzięki :roll:aczkolwiek...
NajtFukinPatrol North-West
Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
WhitePride :smokedevil
6,92 s do setki by DGW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bernardomam krótkie pytanie w celach rozjaśniających: który silnik AHF czy ASV jest "lepszy" do chipsowania? bo juz się pogubiłem.... ja mam ASV, co mi to daje ? z góry dzięki :roll:
Jednak jak sie okazuje po paru przykladach, to jakos AHFy wiecej uzyskuja po standardowym programie."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Purchawa....Jednak jak sie okazuje po paru przykladach, to jakos AHFy wiecej uzyskuja po standardowym programie.aczkolwiek...
NajtFukinPatrol North-West
Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
WhitePride :smokedevil
6,92 s do setki by DGW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wasylno koledzy Fabia RS nawet seryjna to niezły strzał 8) podejrzewam że misiekWAW miałby duże problemy z czarną Fabką. :wink:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWna poprzednim programie do jakis 100 - 120 było podobnie, później odjeżdżałem... teraz nie sprawdzaliśmy... jeszcze :zlosnik:
Pozdr,
BP
PS jak wyjazd ??była mocna Octa, a jest konik
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wasylno koledzy Fabia RS nawet seryjna to niezły strzał 8) podejrzewam że misiekWAW miałby duże problemy z czarną Fabką. :wink:
Opony sie koncza i max moment jest za nisko.
To co stracilem na starcie to juz tak zostawalo."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecCzy nie czas pomyslec o wiekszych szerszych kolach ? :roll:
Pozdrawiam,
Bartekbyła mocna Octa, a jest konik
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SamiecZamieszczone przez Purchawaprzede wszystkim z powodu calkowitego braku trakcji.
Tylko kurde jakos nie czas na fundusze na wszystko to potrzebne."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BaPitZamieszczone przez MisiekWAWna poprzednim programie do jakis 100 - 120 było podobnie, później odjeżdżałem... teraz nie sprawdzaliśmy... jeszcze :zlosnik:
Zamieszczone przez BaPitPS jak wyjazd ??
[ Dodano: Pon Lip 11, 2005 14:42 ]
Zamieszczone przez BaPitZamieszczone przez SamiecCzy nie czas pomyslec o wiekszych szerszych kolach ? :roll:
Pozdrawiam,
BartekTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWnie obraź się ale coś brzydkiego mi sie cisnie na usta... bo pier... bzdury jak mało który :roll: nie wierze, że opony miały na to taki wpływ, chyba, że te 17tki to jakiś super duper kartofel firmy walec i spółka... moje auto na obecnych 17tkach 215 pali mniej więcej tyle co seria, jeśli nie mniej... a SAMA zmiana kół z 205/55/16 na 215/45/17 nie przyniosła wymiernej zmiany zuzycia paliwa... tyle w samochodzie pozmieniałeś przed tym wyjazdem, że w życiu nie dojdziesz co spowodowało taką zmiane zużycia... podpowiem Ci - nie w oponach jej szukaj... qrna Felicja 1.3 przy zmianie ze 165 na 185 nie paliła więcej a Ty mi tu takie herezje prawisz... ad:
Nigdzie nie napisałem, że tak duża różnica wynika ze zmiany 205 na 195. tylko ze zmiany 205 R17 na 205 R15. Wczoraj wrzuciłem znów 17ki nie zmieniając kompletnie nic w aucie, więc zobaczymy, czy różnica będzie taka, czy mniejsza. Natomiast to, że będzie, wynika nie z mojego pitolenia, ale ze zwykłych praw fizyki... Co do kartofli, to po P6000, które kiedyś miałem stwierdziłem, że nigdy więcej na kartoflach jeździć nie będę. no i nie jeżdżę, więc nie tu przyczyna...
Pozdr!
BPbyła mocna Octa, a jest konik
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
Komentarz